Vi er glade for å kunne presentere Kristian Gundersen, Gunnar Roland Tjomlid, Uyen Whyn Lam og Arthur Buchardt som nye rådsmedlemmer i Zola-prisen.

Kristian Gundersen er en norsk biolog og professor i fysiologi ved Universitetet i Oslo. Han forsker på nervemuskelinteraksjoner. Han har hatt flere universitetspolitiske verv, siden 2013 har han sittet i universitetsstyret ved UiO. Gundersen er formann for Akademisk forum (tidligere Professorforeningen). Han var kandidat ved rektorvalget i 2005, og markerte seg i valgkampen som kritisk til Kvalitetsreformen. Gundersen er en aktiv deltager i offentlig debatt om universitetspolitiske spørsmål. Han er en kritiker av alternativ behandling og overtro.
(Kilde: Wikipedia)

Gunnar Roland Tjomlid er en av Norges fremste bloggere (Saksynt: tjomlid.com). Foruten fire år hvor han bodde i Tanzania og Kenya, er han oppvokst i Sirdal kommune. I dag bor han i Oslo og jobber som daglig leder og webutvikler i IT-selskapet Thin AS. Etter at han ga ut boken “Placebodefekten – Hvorfor alternativ behandling virker som den virker” er han også blitt en populær foredragsholder.

Uyen Whyn Lam er utdannet sosialantropolog ved Universitetet i Bergen. Hun kom til Norge som båtflyktning fra Vietnam da hun var fem år gammel. Hun har i mange år jobbet med ungdom og integrasjonsspørsmål. Hun har engasjert seg spesielt i problemstillinger knyttet til skole og foreldre. Hun har siden 2013 vært leder for Rådet for innvandrerorganisasjoner i Oslo (RIO).

Arthur Buchardt er en norsk forretningsmann, eiendomsutvikler og hotellmagnat. Han er utdannet diplomøkonom ved Handelshøyskolen BI. Han har arbeidet i Den norske Creditbank, senere i en rørleggerbedrift i Brumunddal som han bygde ut til en kjede. Siden 1989 har han først og fremst engasjert seg innen prosjektering og investering i hotellbransjen. Spesielt gjelder dette hoteller i Norge og Sverige eid av hotellkjeden Choice Hotels Scandianavia. Han har siden 2008 vært leder for stiftelsen «Radiumhospitalets Venner».

4 nye rådsmedlemer i Zola-prisen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.